Материалите с които работим са

 Работим с материали от всички производители и вносители на нашият пазар. Предлагаме цялата цветова гама на марките: Kronspan, Kastamonu,Rosi,  Swisspan, Egger, Yildiz, Orma, AGT и др.

Кухненски плотове и гърбове на марките: Akritas, Decorini, Getalit, Egger.

Използваме механизми и мебелен обков на марките: Sewroll, Samet, Blum,

Работим с материали : МДФ, HDF, ПДЧ, ОSB, шперплат и дърво, принт стъкло, термо и влагоустойчеви материали. 

 В мебелното производство се използват основно ламинирани или фурнировани плоскости, както и масив. Има два преобладаващи вида ламинирани плоскости – ЛПДЧ и MDF.


    
     ЛПДЧ

е ламинирана плоча от дървесни частици, произведени с технология на горещо пресоване и слепване със специални  смоли и лепила.  Ламинираното покритие  и цветовете на ЛПДЧ се постигат чрез ламиниране с декоративна хартия, импрегнирана със синтетична смола. Завършващия слой  може да бъде матиран, релефен или гланциран. След разкрояване и нарязване, материала се облепя с ABS или PVC кант с различни дебелини в зависимост от предназначението на мебелите. Този материал не е подходящ за помещения с висока влажност. Предимствата на материала са следните:
   – ниска себестойност (това е най-иползвания материал за производство на мебели в нискобюджетен вариант ),
   – богата и разнообразна гама от декори и цветове,
   – висока издръжливост и устойчивост 
   – лесна обработка.

    
     MДФ
 
 
плочите се произвеждат от мека дървесина чрез сухо пресоване под високо налягане и висока температура. Избират  се еднородни дървесни трупи, кората се премахва, нарязват се и преминават обработка с пара с високо налягане. В края на процеса, турбини с въртящи се дискове  смилат материала почти до каша. Дървесината се смила много по-фино отколкото при ПДЧ-то, след което смлените частици се слепват с лепило/смола и парафин, което прави МДФ екологичен материал. Този вид материал е с по-голяма здравина и плътност от ЛПДЧ, което го прави още по-лесен за обработка.  МДФ може да се подлага на допълнителна обработка като рязане, фризоване, пилене и др., поради минималната си ронливост е подходящ за изработка на малки елементи или декоративни детайли, което дава възможност за изработване на мебели с релефна повърхност. Завършващото покритие на МДФ плоскостите може да бъде: естествен дървесен фурнир, ламиниране, акрилно покритие, боядисване с боя, а повърхността може да бъде мат, сатен и гланц. Обработката на детайлите завършва с прав, скосен или заоблен ръб, кантиран с PVC кант, фурнирован кант или боядисване. Основни предимства са:
   –  природосъобразен материал,

   – висока плътност,
   – еднородна структура на основата,
   – лесен за обработка и огъване,
   – висока степен на влаго устойчив,
   – по- ниска цена от естествената дървесина,
   – отлично качество на плоскостта, което не позволява деформиране във времето под въздействие на влажност или сухота.                   
    
     Фурнирования МДФ

се получава след залепване  на фурнирни листи върху  МДФ плоча. Фурнирните листи се състоят от нарязвани  дървесен материал на фих слой. След това се залепят със специални лепила към MDF плочaта , следва пресоване и завършващи операции за изглаждане на повърхността. Фурнирите, които се използват най-често са от  дървесни видове като дъб, ясен, орех, бук, череша. Детайлите изработени  от този материал се запечатват с фурнирован кант и се обработват подобно на масивно дърво – с байц, боя и лак.
   

 
     Масив

е понятие описващо естествената широколистна дървесина като череша, орех, ясен, бук, дъб,  явор и др. Това не означава, че иглолистната дървесина не е  масив. Тя е в отделна категория заради по-високото съдържание на смола, което прави дървесината по-мека и лека. От масив се изработват всички видове класически и ретро мебели. Материалът позволява безкрайно съчетание на орнаменти, дърворезби, цветове, изкуствено състаряване, комбиниране с текстил и стъкло, както и съчетание на златни, сребърни, медни елементи и ковано желязо. Масивът е естествен материал който може да се стругова, фрезова, рендосва, резбова и огъва. Мебелите от естествена дървесина са с релефни и със сложни повърхнини, обработват се с импрегнанти, байц, боя и лак, а завършващият слой  може да бъде мат, сатен и гланц. Масива е плътен, еднороден, дълголетен и възможно най-екологичния на пазара.  Оргиналноста му идва от индивидуалния фладер, шарката и утенъка  на дървесината, както и от нюанса на самия материал. След подходяща обработка може да се използва във влажни и мокри помещения, както и да се изложи на влиянието на външните атмосферни условия.

Материалите с които работим са с доказано качество. Мебелите които предлагаме  са  изработени от ЛПДЧ 18 мм.  Десена на материала е по избор на клиент

Работим с материали : МДФ, HDF, ПДЧ, ОSB, шперплат и дърво, принт стъкло, термо и влагоустойчеви материали.  

ламинирано Пдч и мдф          

Гарантираме качество на изработката и монтажа на вашите мебели. Използваме плоскости на наши и

европейски производители от висок клас

„Кроношпан“,“Egger“, „Kaindl“, „AlfaWood“, „Orma“, “Yildiz Entegre“, „Decorini“, “Falco“,“Äkritas“.“Cleaf SPA“, „Fundermax“,“Sona“, „Asko“, „Kastamonu“ и др.     

производители с които работим

 

 

 

 

Share Button

Страница Контакти


Превод» Translate