Обзавеждане за дома.

Как да изберем уреди и мебели за кухня по поръчка

 

 

Кухнята е помещението което събира семейството след дългия напрегнат ден, затова тя трябва да е функционална и удобна. Мебелите позиционирани в нея трябва да са максимално удобни и да улесняват домакинята в ежедневните и задължения. Всяка домакиня има своите предпочитания за подреждането и използването на работната площ в кухнята. Организирането на пространството е тясно свързано с нуждите на всяко домакинство.  Ние сме тук за да ви помогнем да усвоите пространството с което разполагате до най малкия детайл.

Дошло е време да помислите за подмяна на уредите и мебелите в кухнята!

В зависимост от това с какво пространство разполагате вие ще трябва да съобразите позицията, размерите и функцията на всеки шкаф. Опитайте сами, ако не успеете да се справите, ние от Плама Мебел, мебели по поръчка и размери на клиент ще ви преведем през целия процес на избора ви за мебели за кухня по поръчка.

-Вземете лист и молив и да започваме.

Измерете стените на помещението, начертайте ги на листа. Обърнете внимание къде се намират изводите за вода и ток, отбележете мястото им, В случай че все още нямата такива можете да решите в последствие къде да бъдат монтирани. 

Оставете  60см. в тази област като се стараете изводите да са по средата, там ще бъде вашата мивка. За една хубава голяма мивка е необходим шкаф най-малко 60см. (габаритни размери). Сега преценете колко място ви остава и продължете с вашият проект.

Следващата стъпка е да решите какви уреди ще има в кухнята ви, дали ще бъдат стоящи или за вграждане. Разгледайте какво се предлага на пазара. Направете собствено проучване за възможностите на уредите, за техните параметри и функции.  Ако сте избрали,  запишете размерите на уредите и помислете къде ще се позиционират, така че да са ви максимално удобни.

Опитайте се да спазвате следните условия:

Уреди за кухня

    Хладилник и фурна не трябва да са едно до друго. За стандартен хладилник са нужни около 60/65см. пространство и контакт в близост. В случай че изберете хладилник с по големи размери трябва да се съобразите с тях.

     Фурна, котлони, аспиратор, при тях също са необходими около 60/65 см. в зависимост от модела, като тук трябва да се съобразите с отвора на отдушника, трябва да е максимално близко до шкафа с аспиратора за да не губите използваемо място в горните шкафове..

     Съдомиялна, за да е удобна за ползване съдомиялната трябва да е поставена на една ръка разстояние от шкафа за мивка, така когато почиствате съдовете за да ги поставите в уреда ще бъдете близо и няма да има нужда от излишни движения. Размерите които са ви необходими са 45см или 60см което зависи от размера на избрания модел.

Това са уредите които са неизменна част от всяка кухня. Разбира се в нашето съвремие има още много екстри които можете да внедрите в една кухня, но тях ще разгледаме в друга статия. Тук и сега трябва да решим какво още можете да сложите във вашето помещение. Нека обобщим до тук ви трябват  приблизително 200/270см (според вашите размери) за да поставите горе изброеното.

     Мебели за кухня по поръчка:

След като сте избрали уредите и сте намерили най-подходящото място за тях е време да помислим за шкафовете. Какво ви е необходим? Колко място ви остава? Съберете възможно най-точно размерите на уредите които сте избрали и определете мястото което ви остава. След което изберете шкафовете които ще поставите там. 

Ако сте готови, да продължим с избора на долни шкафове за вашата кухня.

   Шкаф със чекмеджета, първо намерете място за него. Чекмеджетата са от първа необходимост за всяка домакиня. Приборите няма как да са подредени, ако не са във чекмедже с разпределител. Кърпички, домакински ръкавици, гъбички, телчета и какво ли още не, така необходимо за домакинската работа, могат да бъдат прилежно прибрани и подредени в тоз шкаф. Затова помислете и определете мястото и размера на тази кухненска мебел, не се лишавайте от нея. Ако все пак нямата място за такъв шкаф направете комбиниран такъв с едно или две чекмеджета и вратичка долу.

   Шкафа за бутилки

това малко но практично шкафче винаги трябва да се поставя до фурната, стига да имате достатъчно място за него. Можете да вградите бутилков механизъм според големината му, но това съвсем не е задължително. Шкафчето е достатъчно практично дори да има само рафтове. Всяка домакиня знае колко удобно е бутилки олио, оцет и бурканчета  с подправки да са подредени и удобни за достигане.

Шкаф за посуда,

този шкаф трябва да е съобразен с посудата които сте решили да прибирате в него, определете предварително колко рафта да има, ако ще подреждате тави може да сложите два рафта така ще имате достатъчно място да наредите освен тави и други посуда.

Горен ред шкафове,

 определете височината на горния ред, обърнете внимание на аспиратора, от къде ще минава въздуховода , за предпочитане е той да е скрит в шкафа но ако няма тази възможност може да се прикрие с допълнителна декоративна козирка. Тук е важно да знаете какви вратички предпочитате дали да бъдат вертикални или хоризонтални, може и комбинация от двете. За да има кухнята ви красив завършен вид, вратичките на горният ред трябва да имат ширината на тези от долният ред,

 

Вярвам че сме ви помогнали да начертаете примерна скица на вашата кухня. Потърсете ни за да направим проект и оферта.

Избирайки да обзаведете вашата кухня с Плама Мебел, мебели за кухня по поръчка . Вие избирате качество и комфорт. .

Разгледайте нашите предложения в сайта. Или ни посетете във Фейсбук

 

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Превод» Translate